Kurs i nedskjæring og produksjon av kjøttprodukter

KURS I NEDSKJÆRING OG PRODUKSJON AV KJØTTPRODUKTER
Levande Lesja og Nofima inviterer til kurs
Dette er et ledd i oppstarten av et lokalmat nettverk i Lesja.
Samling 1: 11.mars
Digitalt
Dette er et ledd i begynnelsen på oppstarten av et lokalmat nettverk i Lesja.
Kl. 1000 - 1500
Samling 2: 13. - 14.april
Praktisk gjennomføring
Sted: Lesjamat
Dag 1, 13.april kl. 0900 - 1600
Dag 2, 14.april kl. 0900 - 1500
Målgruppe:
Lokalmat-produsenter og andre med produksjon av kjøtt som ønsker å starte med videreforedling.
Privatpersoner kan få delta, om ledig plass.
Innhold:
Kurset vil ta for seg nedskjæring av enkelte slakt, sorteringer og kjøttets kjemi videre til bruk som kjøttråvaren inn i resepter sammen med andre ingredienser, samt metodikker for best mulige kjøttprodukter. Vi tar kjøttet fra helt slakt til enkelte muskler og til ferdige produkter som pølser og kaker.
Tema:
- Nedskjæring
- Kjøttråvaren egenskaper til ulike produkter
- Hjelpe og tilsetningsstoffer bruk og egenskaper
- Oppbygning av resepter
- Metodikker for best mulig produkter
- Røyking og varmebehandling
- Tarmer
- Utstyr
- Merking og næringsberegning
Etter kurset skal deltagerne være i stand til å lage sine egne kjøttprodukter og være beviste på egenskaper til ingredienser og kjøttråvaren.
Påmeldingsfrist onsdag 3.mars
Maks 2 personer pr bedrift
Totalt 15 stk
Pris kr. 1500,- for 1 person
Pris kr. 2200,- for 2 personer
Ansvarlig for den faglige delen av kurset
Tom Chr. Johannessen NOFIMA
tom.vhr.johannessen@nofima.no
Tel. 90158783
For spørsmål, ta kontakt med Anne Cathrine Enstad
anne@nordveggen.no
Tel. 90782766
Med forbehold om endringer pga covid19
Påmelding
Antall påmeldte: 12